El Cap dels Agents Rurals de Tarragona, Cándido Rincón, ha explicat a Tarragona Ràdio que des de 2012 no s’havien establert mesures restrictives tantes vegades per evitar focs forestals. De fet, les elevades temperatures que ja es van registrar a la primavera i la sequera, ja van obligar a activar el procediment en nivells alts de perill a l’abril.

Des d’aleshores i fins ara s’ha hagut de posar en marxa l’alerta totes els mesos i especialment al juliol i agost. El Pla Alfa és l’operatiu establert pel Cos d’Agents Rurals de vigilància, prevenció i control d’activitats de risc, davant les situacions de perill d’incendi forestal. Els diferents escenaris de risc es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3. Aquest estiu s’ha activat en més d’una ocasió el nivell 3, que és el màxim, i s’ha procedit a tancar, durant dies, els accessos a la muntanya.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, Cándido Rincón, celebra que tot i les condicions meteorològiques i del bosc, no s’hagin registrat grans incendis forestals. Explica que segueixen amatents perquè la situació és la mateixa que a l’estiu.

Creu que la vigilància i conscienciació de la gent han estat clau per evitar situacions greus.