El projecte l’impulsa el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) de la mà d’Endesa. En una primera fase s’evitarà l’emissió a l’atmosfera de 400 tones de CO2 anuals.
Serà la companyia energètica ENDESA qui invertirà 5.6 milions d’euros en la instal·lació de dues plantes, una de les quals proveirà el 18% de l’energia que es consumeix a les instal·lacions del CAT a Constantí.
N’hem parlat amb una entrevista a ‘La veu de Tarragona’ amb el president del CAT, Joan Alginet.

En aquesta primera fase del projecte s’han instal·lat gairebé 2.000 mòduls solars a les oficines centrals del CAT, cobrint una superfície de 9.200 m2. Es tracta d’un model pioner, a través d’un consorci public-privat on Endesa aporta la inversió, construcció i manteniment durant 10 anys de les instal·lacions.
Quan els dos parcs estiguin en funcionament, tindran una extensió aproximada de 5 camps de futbol i 8.500 mòduls, que produiran una potència de 4.7 MWP entre les instal·lacions centrals de Constantí i l’Estació de tractament d’aigua del CAT a l’Ampolla.
El president del CAT, Joan Alginet, ha explicat que serà una instal·lació referent i la més gran de l’Estat. Des de la Generalitat, la directora de l’Institut Català d’Energia, Marta Morera, recorda l’aposta per un nou model energètic.
El director d’ENDESA a Catalunya, Enric Brazís, destaca que el CAT ha estat pioner per trobar un soci energètic en el procés de descarbonització.
El CAT s’ha marcat l’objectiu d’arribar al 15% d’energia verda autogenerada pel 2026.
Altres notícies:
- Déjà vu del Nàstic: es deixa empatar un altre cop un 2 a 0 contra el Lugo (2-2)
- Alerta per tempestes fortes al litoral i prelitoral de Tarragona, Barcelona i Girona
- Els Bombers preveuen extingir en les pròximes hores l’incendi de la nau de material de piscines Vilanova
- S’aixeca el confinament pel núvol tòxic a Cunit i Calafell però es mantenen recomanacions de precaució a Vilanova i la Geltrú
- Protecció Civil demana respectar el confinament i admet que és una mesura “garantista”: “Que tothom estigui tranquil”