Tarragona ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida al Carnaval 2010.Centenars de persones van participar dissabte a la Xarronada, un dels actes més tradicionals del carnaval tarragoní.A primera hora del matí es van encendre els fogons, i cap a dos quarts de dotze es va iniciar el repartiment entre tots els assistents. En total s’han repartit unes 1.500 racions. Aquesta és la sisena edició d’aquest acte, on els assistents poden degustar un plat d’escudella de xarró, un tastet de botifarra d’ou i un vi de la D.O Tarragona, tot al preu de 2 euros.Per elaborar el plat s’han bullit 350 litres d’aigua amb ós de porc, fesols, pèsols i fideus rossos.El cuiner del Xarró, Josep Viñolas, explica l’origen d’aquesta tradició. Les persones que han participat a la xarronada coincideixen en destacar que és una tradició que no s’ha de perdre. Molts ja fa anys que participen a l’acte per menjar el xarró. Els actes gastronòmics són ben presents al carnaval tarragoní. El dia 11, la botifarra d’ou i la coca de llardons protagonitzaran el Dijous Gras.
Professó del braç de Sta Tecla 2016