La Costa Daurada es llepa els dits durant aquest època de l’any on predomina la pesca de la galera. Els pescadors de l’extrem sud del país surten amb les seves embarcacions per pescar una de les espècies que estaven poc valorades i que, ara, s’han tornat indispensables per elaborar plats exquisits.
El pescador de l’embarcació Mar i Vela de Cambrils, Alexis Doménech, ha explicat al programa El Far que és una espècie que ha passat d’utilitzar-se per fer suquets a ser un element protagonista dels plats. ‘Hi ha premis nacionals que han vingut a Cambrils i han reconegut que no sabien la riquesa d’aquest marisc’, ha manifestat Doménech.
En les últimes dècades, la galera ha agafat importància gràcies, en part, a les jornades gastronòmiques que es fan en diferents localitats de la demarcació. És el cas de Cambrils. La galera és una espècie depredadora que s’alimenta de cucs, d’altres crustacis o de peixos petits. Pot arribar a mesurar fins a 30 centímetres malgrat que les mides més comunes oscil·len al voltant dels 20.

Més continguts de Tarragona Ràdio:
- ‘El Noi de la Mare’ torna a casa després d’haver passat per Barcelona
- Tarragona dedica el Cicle ‘Tarragona amb ulls de’ a Cardenal Cervantes
- Puerto del Estado finança tres projectes del Port de Tarragona
- Luis César vol intensitat i actitud per afrontar contra el Tarazona un partit de ‘rècord personal’
- El ‘Tothom’ de Tarragona Ràdio celebra les 1.000 edicions com a referent de la diversitat i la inclusió