Des d’aquest divendres, el Mercat Central de Tarragona promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu. La campanya tindrà lloc els divendres i els dissabtes de juliol en horari de 12 a 16 h.
El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, cuinarà de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades a les peixateries del recinte.

Entre els plats de peix escollits de la campanya hi ha llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans i sípia a la planxa, musclos, cloïsses, xirles i escopnyies al vapor, sardina i seitó fregit.
La consellera de Comerç i presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan, ha destacat l’impuls d’aquesta iniciativa. La campanya s’ha dissenyat en català, castellà i anglès i va dirigida tant a ciutadans de Tarragona com a turistes.
Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya. El president del GALP, Francisco Gil, ha agrait l’esforç dels diferents agents per recolzar el producte pesquer.
Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades amb un cartell indicatiu.
Altres notícies:
- El Festival SCAN Tarragona consolida el seu paper com una trobada clau de la fotografia contemporània a Catalunya i Espanya
- El Cirque du Soleil inicia dijous la gira europea de l’espectacle ‘Ovo’ a Tarragona
- L’obesitat sarcopènica augmenta el risc de deteriorament cognitiu en persones grans, segons la URV
- Tarragona rebrà uns 30.000 creueristes més durant el 2026
- Mercaderies per l’Interior presenta al·legacions a les pantalles acústiques del Corredor Mediterrani
