Reduir el consum, aprofitar l’aigua per a diversos usos, i conscienciar clients i personal d’establiments són les principals estratègies que el turisme ha de posar en marxa per gestionar de manera sostenible i eficient l’aigua. El sector turístic de Tarragona i l’Ebre ha avaluat en una jornada a Deltebre les eines per “reduir l’empremta hídrica” i detectar malbarataments que es puguin corregir – i fins i tot penalitzar -.
La responsable de Tecnologia de l’Aigua de la unitat d’Aire, Aigua i Sòls d’Eurecat, Sandra Casas, defensa que el turisme s’haurà de replantejar models de negoci, ampliar l’oferta turística durant tot l’any i implementar tecnologies per aprofitar el recurs.
Reutilitzar aigües residuals, recollir i usar aigua de pluja o consumir aigües dessalades són algunes de les experiències que ja es fan en diferents establiments del país.
Més notícies:
- Tres persones resulten ferides, una greu, en un xoc frontal entre dos turismes a l’N-240 a l’Espluga de Francolí
- Ferran es prepara per a la seva Festa Major
- Adjudicada la renaturalització de la llacuna de l’Anella Mediterrània, del parc de Sant Pere i Sant Pau i del tram urbà de Riu Clar
- El Port de Tarragona invertirà prop d’1 MEUR en la instal·lació d’una planta fotovoltaica al moll de Castella
- L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat les obres d’adequació del punt de lectura de Sant Pere i Sant Pau