Reduir el consum, aprofitar l’aigua per a diversos usos, i conscienciar clients i personal d’establiments són les principals estratègies que el turisme ha de posar en marxa per gestionar de manera sostenible i eficient l’aigua. El sector turístic de Tarragona i l’Ebre ha avaluat en una jornada a Deltebre les eines per “reduir l’empremta hídrica” i detectar malbarataments que es puguin corregir – i fins i tot penalitzar -.
La responsable de Tecnologia de l’Aigua de la unitat d’Aire, Aigua i Sòls d’Eurecat, Sandra Casas, defensa que el turisme s’haurà de replantejar models de negoci, ampliar l’oferta turística durant tot l’any i implementar tecnologies per aprofitar el recurs.
Reutilitzar aigües residuals, recollir i usar aigua de pluja o consumir aigües dessalades són algunes de les experiències que ja es fan en diferents establiments del país.
Més notícies:
- Resolta de matinada la incidència a Rodalies entre Tarragona i Torredembarra
- Els pastissers tarragonins encaren la campanya de Sant Joan amb optimisme
- Dispositiu de la Guàrdia Urbana per la celebració de Sant Joan
- L’Ajuntament destinarà uns 480.000 euros a nou equipament del Palau de Congressos
- Viñuales: ‘L’ascens és possible i el Nàstic té a tota una ciutat al darrere’