Reduir el consum, aprofitar l’aigua per a diversos usos, i conscienciar clients i personal d’establiments són les principals estratègies que el turisme ha de posar en marxa per gestionar de manera sostenible i eficient l’aigua. El sector turístic de Tarragona i l’Ebre ha avaluat en una jornada a Deltebre les eines per “reduir l’empremta hídrica” i detectar malbarataments que es puguin corregir – i fins i tot penalitzar -.
La responsable de Tecnologia de l’Aigua de la unitat d’Aire, Aigua i Sòls d’Eurecat, Sandra Casas, defensa que el turisme s’haurà de replantejar models de negoci, ampliar l’oferta turística durant tot l’any i implementar tecnologies per aprofitar el recurs.
Reutilitzar aigües residuals, recollir i usar aigua de pluja o consumir aigües dessalades són algunes de les experiències que ja es fan en diferents establiments del país.
Més notícies:
- Sendra celebra que la Processó del Sant Enterrament torni a ser Festa d’Interès Nacional
- Aldecoa celebra que en 30 anys PortAventura s’ha convertit en la “segona destinació d’Europa amb parc temàtic”
- Mig miler de persones surten al carrer a Tarragona per reclamar la reducció de la jornada laboral en el Primer de Maig
- El Parlament reconeix la Processó del Sant Enterrament de Tarragona com a Festa d’Interès Nacional
- A licitació el contracte de 29,8 MEUR per conservar i explotar 98 km de carreteres de Tarragona i l’Ebre