Un estudi de la URV determina que una dieta rica en antioxidants pot prevenir el deteriorament neuromuscular. Els investigadors han analitzat de quina manera l’envelliment afecta les molècules implicades en la neurotransmissió i com prevenir-ne el deteriorament.

El grup de recerca Unitat d’Histologia i Neurobiologia (UHNeurob) de la URV, en col·laboració amb el grup MoBioFood, també de la Universitat, ha analitzat de quina manera l’envelliment afecta les molècules implicades en la neurotransmissió i com prevenir-ne el deteriorament amb una dieta rica en antioxidants.

L’anàlisi ha revelat que hi ha molècules implicades en l’alliberament d’aquests components, anomenats neurotransmissors, que es veuen afectades per l’envelliment i afecten la transmissió d’informació entre neurones i músculs. En aquest sentit, recerques prèvies han revelat l’estrès oxidatiu com un dels principals responsables del deteriorament associat a l’envelliment. Aquest implica una pèrdua progressiva de força i coordinació que fa que accions quotidianes com caminar o lligar-se les sabates es puguin tornar un repte a partir de certa edat

Els investigadors aprofiten per recordar que els beneficis d’una bona alimentació han d’anar sempre acompanyats d’un estil de vida actiu, que és essencial per mantenir la salut neuromuscular i general al llarg dels anys.