Un estudi de la URV determina que una dieta rica en antioxidants pot prevenir el deteriorament neuromuscular. Els investigadors han analitzat de quina manera l’envelliment afecta les molècules implicades en la neurotransmissió i com prevenir-ne el deteriorament.
El grup de recerca Unitat d’Histologia i Neurobiologia (UHNeurob) de la URV, en col·laboració amb el grup MoBioFood, també de la Universitat, ha analitzat de quina manera l’envelliment afecta les molècules implicades en la neurotransmissió i com prevenir-ne el deteriorament amb una dieta rica en antioxidants.
L’anàlisi ha revelat que hi ha molècules implicades en l’alliberament d’aquests components, anomenats neurotransmissors, que es veuen afectades per l’envelliment i afecten la transmissió d’informació entre neurones i músculs. En aquest sentit, recerques prèvies han revelat l’estrès oxidatiu com un dels principals responsables del deteriorament associat a l’envelliment. Aquest implica una pèrdua progressiva de força i coordinació que fa que accions quotidianes com caminar o lligar-se les sabates es puguin tornar un repte a partir de certa edat
Els investigadors aprofiten per recordar que els beneficis d’una bona alimentació han d’anar sempre acompanyats d’un estil de vida actiu, que és essencial per mantenir la salut neuromuscular i general al llarg dels anys.
- Activació del Pla d’Actuació Municipal pel risc de ventades
- Detingut a Montpeller un pres que no va tornar a la presó de Mas d’Enric després d’una sortida programada el 2022
- Rescaten sense vida l’home que es buscava al mar a la Cala de la Roca Plana de Tarragona
- Les exportacions cauen un 9,5% a l’agost a Tarragona i l’Ebre, coincidint amb l’entrada en vigor dels aranzels americans
- El Pont de Mahoma 215: Obrim la 12a temporada amb el nou llibre d’Edu Sallent, i amb Òscar Cadiach des del Canadà
