Un estudi liderat per la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i el CIBERobn ha examinat la relació entre el consum de fruita seca, la microbiota intestinal i la funció cognitiva. Després d’analitzar les dades de més de 600 persones grans amb sobrepès i síndrome metabòlic durant sis anys, els resultats han constatat que amb una ració setmanal d’uns 30 grams de fruita seca -de 3 a 7 racions- es mantenia millor funció cognitiva comparat amb aquells individus han ingerit menys d’una ració a la setmana. Alhora, la investigació apunta que la microbiota intestinal podria afavorir la síntesi de metabòlits. La recerca s’ha publicat a la revista científica ‘Age and Ageing’.
- Empat sense gols del Nàstic a Vila-Real (0-0)
- El REC impulsa el talent emergent amb el programa Primer Test del RECLab
- Parc Central proposa per al Black Friday un joc sobre Tarragona i regala bosses confeccionades amb material reciclat de Santa Tecla
- Un projecte pioner integrarà IA i simulació virtual per reforçar l’acompanyament expert a les unitats neonatals
- ‘La dimensió metropolitana del Port de Tarragona’, nova sessió del cicle Mirades Metropolitanes


