Els hotelers de Tarragona, malgrat les bones previsions esperades davant del pont de la Puríssima, han topat amb unes xifres d’ocupació baixes i una mitjana d’estances curtes. Els empresaris de la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEH) ho atribueixen a diversos motius, com l’elecció de destins de neu; la proximitat amb les festes; l’aprofitament per escapar-se a capitals comercials o al calendari escolar i al fet que ambdós festius estiguessin precedits i seguits per dies laborals. El temps ha estat, també, un factor determinant que segurament no ha ajudat a augmentar la ocupació amb reserves d’última hora, seguint així la tendència dels darrers anys.


També cal tenir en compte que la pujada de preus i la proximitat amb les festes nadalenques, influeix en la capacitat de despesa de la ciutadania i, per tant, en la necessitat d’apretar-se el cinturó. Per altra banda, destaquem que un percentatge d’allotjaments de la província de Tarragona, tenen les seves portes tancades fins passat festes. En el cas de la restauració, les reserves tampoc han sigut altes, millorant durant la franja de migdia. Tot i això, determinades poblacions com Vila-seca valoren favorablement les reserves als restaurants, per la proximitat amb Port Aventura; pol d’atracció de turistes; i també ho fan altres ciutats com Reus, per ser una capital comercial, que ha vist com l’afluència de gent repercutia en les reserves als restaurants.


El president de l’AEH de Tarragona, Francesc Pintado, detalla que “esperàvem que aquest aqüeducte fos una oportunitat per dinamitzar el sector fins l’arribada de les festes; però l’arribada de la neu i la proximitat amb Nadal, ha fet que els desplaçaments hagin estat cap a altres destins amb atractius com l’esquí o les compres nadalenques”