El Museu del Port de Tarragona acull aquest dijous, a les set de la tarda, la presentació del documental
“La Filla del farer”, produït per Sègula Films.
La peça arrenca amb el descobriment, per part de la neta del farer, d’un extens arxiu familiar que conté imatges del desaparegut ofici de Torrer de fars, representat pel seu avi, l’Alfredo Cabezas Martos.
La creació, dirigida, produïda i realitzada per Mario Pons, proposa un viatge en el temps des dels records d’una anciana de 83 anys, la Manolita Cabezas, filla del farer, que explica les interioritats del Far de Buda, actual Far de la Banya. A partir de testimonis, la peça repassa la construcció de les primeres senyals marítimes de la Península Ibèrica, la creació del Cos de torres de farso la convivència amb els fenòmens socials del seu entorn.
precisament, aquest novembre fa 150 anys de la construcció dels primers fars de l’Ebre.
La directora del Museu del Port de Tarragona, Mercè Toldrà, destaca la importància de les imatges de la vida quotidiana en un far aportades pel documental.
En l’acte hi intervindran els fills i els nets del darrer farer del far habitat de Buda.
També hi actuarà la formació “Los Sirgadors”, presentant la cançó “Estel Cremant” que ha servit de banda sonora de la peça audiovisual.
La presentació servirà també com a cloenda dels actes del desè aniversari del Museu de Fars del Port de Tarragona. Les visites guiades a l’equipament però, s’allargaran més enllà, un cop al mes.