Vint-i-set establiments de Tarragona participaran en les cinquenes jornades del romesco a la ciutat. Es faran les tres primeres setmanes d’octubre i s’oferiran diversos plats amb la tradicional salsa tarragonina. Hi haurà dues formes de presentar el romesco. La primera serà en un primer plat d’un menú que farà l’establiment i l’altra és la cassoleta, un plat de cinc euros, en menor format i amb protagonisme per la salsa.
Aquest dilluns al matí s’ha fet la presentació de les jornades a la Rambla Nova, amb la presència de la consellera de Turisme, Cinta Pastó. També hi era el president de l’Associació Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, Javier Escribano. Ha volgut posar èmfasi en el fet que el romesco és una salsa tarragonina i, més concretament, del Serrallo.
Es farà en diversos locals de la Part Alta fins al Serrallo passant per l’Eixample. Se serviran menús i cassoletes, acompanyats de vins del Celler Pinord.
Les jornades són una iniciativa de l’AEHT i compten amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Tarragona i el Celler Pinord.
Els restaurants participants són 27: Restaurant SolRic, Restaurant Sol Ric Alta Taverna, Restaurant Cócula, Fòrum, La Sardineta, Restaurant La Morada, Mos, La Xarxa, Restaurant l’Arrosseria, El Pòsit del Serrallo, Restaurant La CucaFera, Casa Balcells, Restaurante El Paseo, Restaurant Nàutic Tarragona, De Vins, Mas Rosselló, Barhaus, Kraken, Octopusy, Ancora del Serrallo, Ancora del Port, Restaurant Bar Tabularium, Sentits, Bar Negresco, La Pepita, Maria Castaña, Bar Restaurant El Manjar.
En aquest enllaç trobeu tota la informació.