Ana Ruiz, xef del restaurant AQ de la Part Alta, és una de les cinc nominades pel títol de millor cuiner de l’any, que atorga el Fòrum Gastronòmic de Girona i el Periódico. Ã?s el primer cop que un cuinera de la ciutat de Tarragona és nominada per aquest comitè d’experts gastronòmics. La resta són cuiners d’establiments de Cambrils, Llafranc, Barcelona i Santa Coloma de Gramenet.Aquest mestratge als fogons d’Ana Ruiz ja ha propiciat que l’AQ, que regenta amb Quintin Quinsac al carrer de les Coques, s’hagi posicionat entre els sis millors de Catalunya. També van ser reconeguts recentment amb un Sol a la guia gastronòmica Repsol. Ana Ruiz s’ha mostrat sorpresa per la nominació, en una entrevista al Mati de Tarragona Ràdio, ha dit que no se l’esperava. Amb tot, Ruiz valora que aquest Fòrum Gastronòmic nomini a cuiners emergents; professionals que fan molt bé la seva feina però encara no són prou coneguts pel gran públic. Les votacions es poden fer al web: cuinerdelany.com. També via SMS, enviant CUINER + espai 5 + espai nom i cognom del remitent al 27734; o per telèfon, al 905 211 212 . Entre els participants es sortejarà una nit per a dues persones a un parador Nacional.
Ana Ruiz del restaurant AQ nominada a millor cuiner de l’any
