Tarraco Viva arrenca aquest dilluns amb prop de 400 actes.

El festival de reconstrucció històrica romana recupera enguany el format habitual de dues setmanes i serà present en una trentena d’espais de la ciutat. S’allargarà fins al 17 de maig amb la ferma voluntat de gestionar el llegat d’August. Una de les novetats destacades és la programació de quatre diàlegs i la confrontació de personatges històrics en diferents recintes de la ciutat.

Així, es podrà veure la discussió política entre dos soldats o gaudir d’un taller sobre la importància de l’oli a l’antiga Roma.

El festival manté el fil conductor de l’edició anterior, basant-se en l’emperador August, però sense ser-ne un monogràfic. Es manté així el guió iniciat l’any 2013 amb l’edició dedicada a Cèsar, que culminarà l’any 2017, coincidint amb la celebració dels Jocs Mediterranis.

El recinte Firal del Palau es consolida com a centre cultural dedicat a August i la seva època. Es manté la col·laboració amb localitats veïnes com Altafulla, Cambrils i el Priorat, on s’ha reforçat la presència del festival després de l’èxit de l’edició anterior en aquestes seus.

Una altra de les novetats d’enguany és el canvi de format de l’acte de cloenda que es convertirà en un debat al

voltant del llegat d’August. Hi prendran part divulgadors, experts i periodistes.

El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, parla d’aquest canvi que es plantegen mantenir en properes edicions. 

No hi faltaran les visites guiades, les xerrades, les exposicions o les lluites de gladiadors.

Tarraco Viva comptarà enguany amb un pressupost de 340.000 euros. Per primer cop la Generalitat aporta 25.000 euros al pressupost total del festival. L’any passat hi van passar més de 123.000 espectadors.