En aquest quinzè podcast entre l’ICIQ i Tarragona Ràdio ens acostem al món dels gasos i les reaccions químiques a pressió.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Tots hem escoltat alguna vegada allò de que la pressió converteix el carbó en diamant, i és clar que, quan no trenca materials, relacions i caps, la pressió és una força transformadora. En tenim exemples quotidians com l’olla de pressió, o els gasos refrigerants de les neveres, però sabríeu dir com funcionen? 

Com fan als laboratoris i indústries per a treballar amb gasos?

En  anteriors capítols hem parlat de l’acció perniciosa dels gasos d’efecte hivernacle, però els gasos també poden tenir una acció protectora, i tenim la prova en els envasos alimentaris de la carn, fruites i enciams… o fins i tot amb els airbag.  

Sabríeu dir els principis darrere d’aquests i altres usos? Podríem fer servir els gasos per a protegir també les nostres reaccions químiques? 

Avui buscarem junts resposta a aquestes i altres preguntes: “Under Pressure: Gasos, pressió i química”.

Avui buscarem el Blau de Prússia amb la Dra. Marta Giménez, Cap de la Unitat de Tecnologies de la Reacció Química de l’ICIQ, i la Dra. Cristina Maquilón, investigadora postdoctoral en la unitat de desenvolupament tecnològic CSOL.

Blau de Prússia, el color dels incondicionals de la química

‘Blau de Prússia’ és el nou podcast coproduït per Tarragona Ràdio i l’ICIQ sobre la investigació química del Camp de Tarragona. L’objectiu principal és realitzar un podcast pioner que també s’emetrà al 96.7 FM en horari matinal per a totes les audiències, apropant així a la gent del territori la importància de l’activitat científica, i singularment de la química, que trobem a tot arreu i és clau a Tarragona.