El ple municipal ha rebutjat una moció del PP que demanava que el 25% de les classes a Catalunya s’imparteixin en castellà i n’ha aprovat una de contrària de la CUP que sol·licitava que es defensi la immersió lingüística.

La proposta dels populars s’ha tombat amb el ‘no’ del govern d’ERC, CUP i Junts, el vot negatiu del PSC i d’ECP. Hi han votat a favor el PP i Cs i s’han abstingut els consellers no adscrits Sònia Orts i José Luis Calderón.

La proposta de la CUP ha prosperat amb els vots afirmatius del govern municipal i En Comú Podem i els vots en contra de PSC, Cs, Calderón i Orts i PP.

El portaveu del PP, José Luis Martín, diu que garantir un 25% de classes en castellà és una qüestió de principis democràtics. La portaveu de la CUP, Eva Miguel, ha demanat a l’ajuntament de Tarragona que rebutgi qualsevol atac a la immersió lingüística.

ERC ha votat ‘no’ a la moció del PP i sí a la moció de la CUP. El portaveu del govern i conseller d’Educació, Manel Castaño, assegura que ‘va de pedagogia’ i no de ‘tants per cent’. La portaveu socialista, Sandra Ramos, ha pregat que s’allunyi aquest debat de les escoles. El PSC ha votat ‘no’ a les dues mocions. Les dues mocions s’han debatut conjuntament tot i que s’han votat per separat.