L’Alèxia Miravall perd la seva família a causa de la pesta i hereda els negocis del seu pare. Vídues i orfes lluiten per sobreviure en una Barcelona enfonsada per la mort negra. Falten mans per reconstruir la ciutat, i les que hi ha són de dona.

En aquest context, la protagonista intentarà aplegar els anhels, i projectes de vàries dones de diferents estatus i edat, i acomplir juntes el seus somnis. La Casa dels Obradors els donarà aixopluc. Allí podran desenvolupar els seus oficis i desplegar la seva personalitat.

Al llarg del camí, no els faltaran impediments: la mort de la malatia, la pobresa, la por, la soledat, la inquisició eclesiàstica, l’abús de poder, o el despreci a la seva condició femenina.

La darrera novel.la de la Coia Valls, parteix d’un personatge anteruior, la filla de “El mercader”, però està plena de personatges interessants per sí mateixos.

Com ja és habitual en l’autora, és recurrent la búsqueda de ímbols, que donen varies capes d’interpretació a les històries. El foc és, en aquets cas, el més poderós.