Diverses taules amb comensals a l'interior d'un restaurant. Foto: ACN.
Diverses taules amb comensals a l'interior d'un restaurant. Foto: ACN.

Els restauradors tarragonins confien que la fi de les restriccions d’aforament ajudi a impulsar el sector i recuperi les contractacions de personal. A partir d’aquest divendres, bars i restaurants tornen, després d’un any i mig, a l’aforament del 100% dels clients. Fins ara el topall estava en el 50% a l’interior. També recuperen l’horari habitual i decau la distància mínima entre taules i el màxim de 10 comensals.

El president de l’Associació d’Hostaleria Tarragona Ciutat, Javier Escribano, considera que la mesura arriba en un moment oportú, a les portes de l’hivern i amb la conseqüent retirada de les terrasses. Creu que la caiguda de les restriccions servirà per recuperar de mica en mica la situació d’abans de la pandèmia. És conscient que mesures com el distanciament persistiran i que els clients seguiran evitant massificacions. Espera que a banda de dinamitzar el sector, serveixin per recuperar els contractes de personal al sector de l’hostaleria.

Per l’Associació d’Hostaleria Tarragona Ciutat, el retorn dels sopars d’empresa i les reserves per Nadal i cap d’any seran la prova de foc que determinarà la recuperació de la normalitat al sector.