El restauradors tarragonins afronten amb incertesa el tancament de bars i restaurants. Afirmen que era una mesura necessària i responsable i que ja feia dies que els clients mateixos anul·laven reserves, com el passat cap de setmana. 
Ara viuen amb incertesa aquesta situació perquè el Govern ni l’Estat no han concretat a quines mesures compensatòries es podrien acollir, més encara si les restriccions s’allarguen en el temps. Alguns restauradors han optat per acomiadar part de la plantilla, congelar-los el sou, o acollir-se a un expedient de regulació temporal, un ERTE.

En tots els casos, han demanat paciència a tot el personal com ha explicat a Tarragona Ràdio Òscar García, president de l’associació de restauradors ARCS.

Preveuen que el tancament es pot allargar més enllà de 15 dies i fins i tot es podria veure afectada la campanya d’estiu. Per això estan treballant en un comunicat conjunt de l’AEHT per reclamar mesures d’ajut econòmic. Carles Llovet, vicepresident d’ARPA, ha reclamat també en declaracions a aquesta eemissora mesures concretes.

Aquests dies alguns propietaris han hagut d’obrir els establiments per buidar les neveres per evitar que el gènere es faci malvé. També han hagut d’anul·lar les comandes als proveïdors i penjar el rètol de “tancat” sense data concreta de reobertura.