Infermeres de Tarragona reclamen més formació sobre violència de gènere des del grau, a la residència i al dia a dia professional. CODITA denuncia que un 20-30% de les dones que van a l’Atenció Primària de salut han patit, pateixen o patiran alguna forma de violència masclista.
Les infermeres d’atenció primària són claus en la detecció i seguiment d’aquestes víctimes, però des del Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona alerten que “cal més formació, tant des del grau, com a la residència, com al dia a dia professional”. De fet, analitzar quina repercussió té la formació del personal sanitari en l’atenció a pacients víctimes de violència de gènere ha estat l’objectiu de l’estudi realitzat per la infermera de CODITA Maria Victoria Zaplana.
Afirma que la formació en aquest àmbit hauria de ser obligatòria com passa, per exemple, amb reanimació cardiopulmonar. Per tant, «caldria una formació contínua i no puntual, i que passi per saber detectar la violència de gènere i saber quines afectacions té sobre la salut de la víctima» afirma.
De fet, un dels estudis analitzats al treball de la infermera de CODITA mostra que fins a un 67,2 % dels professionals sanitaris pregunten sobre violència de gènere a la consulta. Però també molts demanen disposar de més eines per fer front aquest tipus de pacients.
Preocupa, especialment, «el gran buit a la xarxa d’atenció a adolescents embarassades víctimes de violència masclista relacionat amb la formació professional». En aquest sentit, reclama “reforçar xarxes de suport i equips multidisciplinaris per tal de millorar l’atenció a aquest tipus de pacients”.
- Els Mossos investiguen el pare del nen mort a l’interior d’un vehicle a Valls per homicidi imprudent greu
- Adjudicades les obres de la primera fase del tramvia del Camp de Tarragona
- Ainhoa Arteta torna a Tarragona per interpretar l’òpera La Bohème
- El Teatre Tarragona, seu de la trobada tècnica de l’Àgència Catalana de Residus
- Tarragona acull el I Congrés de Constel·lacions Familiars i Sistèmica