La ciutat retrà homenatge al Teatre Tarragona que dilluns vinent compleix una dècada de vida. Va ser el 5 de desembre de l’any 2012 que s’inaugurava el nou equipament a la Rambla Nova, a sobre del derruït recinte teatral que hi havia abans.

S’ha programat una festa al vestíbul on s’estrenarà un mural de Lluc Queralt i el col·lectiu d’artistes Rescate, hi actuaran Don Simon y Telefunken i hi prendrà part l’associació Santa Teca. La consellera de cultura, Inés Solé diu que es vol recordar tots els que han fet gran el Teatre Tarragona.

D’altra banda, s’ha presentat el nou cicle d’arts escèniques de Tarragona Cultura, que impulsarà l’agenda cultural de la primavera 2023 amb 53 propostes per a tots els públics al Teatre Tarragona, al Metropol i a altres espais de la ciutat.

Per primera vegada, s’avança la programació i la venda d’entrades del pròxim cicle al 15 de desembre. Es fa en el marc de la campanya nadalenca ‘Regala Cultura’ i per a incentivar que tothom pugui regalar cultura aquestes festes.

Els Teatres de Tarragona aixecaran el teló el 4 de març amb l’espectacle de dansa ‘Rojos’ de la companyia de Miquel Barcelona. Passaran per l’escenari de propostes teatrals de primer nivell com ‘El pare’ amb Josep Maria Pou i ‘La isla del Aire’ amb Núria Espert. El tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Guillem Rius explica l’oferta de la temporada.

Pel que fa a la música, la violinista prodigi Midori i Rita Payés, una de les veus més destacades del panorama català, seran les caps de cartell de la nova temporada escènica. També seran protagonistes les cinc propostes de circ, el cicle En dansa que es trasllada a la Chartreuse i el cicle cultura En família augmentarà les activitats al carrer.