La temporada de panellets ja ha començat a la ciutat de Tarragona. Amb l’arribada de les festivitats de Tots Sants i la Castanyada, moltes pastisseries de la ciutat han començat la seva campanya particular de venda del dolç més típic de la tardor. Al Matí de Tarragona Ràdio ha parlat el propietari de la Pastisseria Trill, Toni Tauler, qui ha valorat els alts preus que han de posar per poder pagar una matèria primera que cada vegada és més cara. També ha parlat de les diverses tipologies de panellet que fa a la seva pastisseria i quins són els que més triomfen.
Al seu aparador, els panellets que hi podem trobar són dels més clàssics als més innovadors. Estaran els habituals d’ametlla i pinyó, que segons Tauler, són els més venuts i els que sempre demana la gent. A la pastisseria també es poden trobar panellets de coco, crema i codonyat, la novetat d’aquest any. Tauler ha comentat que molta gent el demanava i per això va decidir fer-lo. També ha arribat a fer panellets de Chartreuse i amb xocolate, adreçat als nens més petits.
El preu del panellet està més alt que mai. Un quilogram de panellets de pinyó costa 60 euros. Aquesta pujada ha provocat que la venda de panellets baixi, però el gremi de pastissers no té cap altre remei a causa de la pujada del preu del pinyó i l’ametlla. Toni Tauler ha criticat que el preu puja cada any entre tres o quatre euros i que les tres últimes setmanes abans de Tots Sants, el preu puja 30 o 40 cèntims al dia.
A partir d’aquest dimarts ja es poden comprar els panellets, fins al cap de setmana on encara hi ha gent que en demana. Fins i tot, Tauler ha remarcat que en poden fer quan sigui, ja que hi ha molta gent que els encarrega encara que no sigui la temporada.