L’Ajuntament de Tarragona es reuneix amb les entitats veïnals per explicar els ajuts a la rehabilitació d’edificis. El consistori ha rebut 8,1 MEUR dels fons Next Generation amb aquest objectiu. Es tracta de millores que s’han de fer en matèria d’eficiència energètica, conservació i reparació.

Està previst que la convocatòria s’obri abans que acabi l’any i, un cop activa, les comunitats de propietaris podran sol·licitar aquests ajuts. Cal recordar que, després d’estudiar les necessitats, es van fixar unes zones prioritàries, que són les que s’hi podran acollir: Eixample, barris Marítims, la majoria dels barris de Ponent, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador. Han de ser habitatges plurifamiliars construïts entre 1950 i 1981.

L’objectiu de la trobada és explicar en què consisteixen aquests ajuts per tal que les entitats veïnals puguin difondre la informació a les comunitats de propietaris. La consellera d’Habitatge, Eva Miguel, destaca que, a banda d’informar, les acompanyaran i ajudaran en tot el procés.

Hi ha una quantia màxima subvencionable per habitatge i aquesta quantitat va en funció, entre altres criteris, del percentatge d’estalvi energètic aconseguit. No obstant això, la subvenció pot arribar al 100% del cost de les obres si s’identifiquen situacions de vulnerabilitat econòmica.

A partir del desembre es posarà en marxa una campanya de difusió amb diferents materials informatius. També s’implementaran accions conjuntes amb l’Institut Municipal de Serveis Socials.