Els textos del periodista Lluís de Salvador es podran escoltar el 6 de juny al refugi del Museu Bíblic de Tarragona.

És el lloc ideal per ambientar-se en el que el periodista tarragoní retrata: una ciutat devastada per les bombes de la Guerra Civil.

Lluís de Salvador es va endur aquestes cròniques de la guerra a França, en el seu exili. Allí les va haver d’amagar, un cop van entrar els alemanys, per por a represàlies. Com si d’una pel.lícula es tractés, els fulls van ser enterrat dins d’una caixa a la vora del riu Garona i, amb la crescuda de les aigües, van quedar amarats i molt malmesos. Aquelles pàgines, a voltes il.legibles, van ser guardades com un tresor per la família, fins que en van fer donació a l’Arxiu Municipal, que les va restaurar i gestionar la seva publicació amb Cossetània). “Es tracta del fons més petit que ens han donat, però del què en podem extreure informació més valuosa d’aquest època de la ciutat”, explica Elena Virgili, directora de la Biblioteca Hemeroteca Municipal

Ara en fan difusió a través d’actes com el d’aquest dijous: una lectura dramatitzada en què també hi participa i hi posa l’accent personal l’actriu Viviana de Salvador, neta d’en Lluís: “El meu avi era un home renaixentista, li interessaven tots els temes, escrivia sobre tot. Un periodista compromès i amb voluntad de trascendència. Cal reivindicar-lo”

A partir