Les estibadores del Port de Tarragona han anunciat que presentaran als treballadors una bateria de mesures per reforçar els equips de treball i els serveis.
Això suposaria, segons els seus càlculs, un increment del 30% de la capacitat operativa del port. L’objectiu és “superar la situació d’embús” en les tasques i els serveis que presten als vaixells i “recuperar la normalitat” a la infraestructura. El Port de Tarragona calcula que el conflicte ha reduït un 45% la descàrrega de cereals a l’agost, i ha instat les parts a arribar a un acord. La proposta de les empreses passaria per assignar el personal portuari disponible a les tasques més productives i per contractar i formar tot el personal homologat identificat a Tarragona.
Amb aquestes dues mesures les estibadores consideren que podrien atendre més bucs de manera immediata, però no descarten buscar alternatives coordinades per a la incorporació de treballadors ja habilitats, si no fossin suficients.
La proposta, afirmen les empreses en un comunicat, respon a la petició de l’Autoritat Portuària de Tarragona de superar el “coll d’ampolla” en les operacions i el desviament de vaixells a altres ports, causat, subratllen, per la “ralentització de les feines per part dels estibadors durant les setmanes anteriors”. Alhora, afegeixen, dona resposta a les “demandes públiques” dels treballadors de reforçar el personal habilitat per a aquestes tasques.
Les mesures també pretenen donar una “resposta ràpida” a la situació “complexa” generada pel context de la guerra d’Ucraïna i les seves conseqüències.