Mercats i la Confraria de Pescadors de Tarragona es tornen a unir per promocionar el peix de proximitat. La segona edició de la campanya «Tu compres, nosaltres cuinem» tornarà a posar en valor l’oferta gastronòmica de la ciutat.

Des d’aquest divendres, fins a 14 varietats de peix són les que es podran degustar al Mercat de Tarragona, en el marc de la campanya «Tu compres, nosaltres cuinem». Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura. Esteve Ortiz, president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, ha destacat la iniciativa per defensar la qualitat del peix del territori, en temps on diu, només queda una generació de pescadors.

La campanya s’allargarà fins al 26 de juliol, els divendres i dissabtes. El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, s’encarregarà de cuinar de forma gratuïta alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades al mateix recinte.

Una de les novetats d’enguany és que amb motiu de la celebració del primer Congrés d’Investigació Técnicocultural del Romesco a Tarragona, s’oferirà la possbilitat de degustar el peix al Mercat amb salsa de romesco.

Els catorze plats de peix escollits de la campanya són: llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans a la planxa, sípia a la planxa, calamar a l’andalusa, musclos al vapor, cloïsses al vapor, xirles al vapor, escopinyes al vapor, canyuts a la planxa, seitó fregit, sardina fregida i tall de peix a la planxa. Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades amb un cartell indicatiu.

Des del Mercat Central esperen tornar a convertir-se en l’epicentre de peix fresc, on poder conèixer les varietats i degustar-les.