powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

La cadena de supermercats Plusfresc s’ha adherit al projecte ‘Entén la teva ciutat amb pictogrames’, que impulsa l’associació tarragonina Todos En Azul, que dóna suport a les famílies amb nens i nenes amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

L’empresa amb seu a Lleida ha començat la distribució de pictogrames als seus supermercats de Tarragona, Cambrils i al nucli de Vilafortuny i s’ha compromès a desplegar les plaques a les 78 botigues que té arreu de Catalunya i l’Estat.

La cadena de supermercats Plusfresc ha instal·lat pictogrames als seus establiments per tal d’ajudar a les persones amb autisme. El projecte ‘Entén la teva ciutat amb pictogrames’ té com a principal objectiu facilitar la comunicació per a persones amb TEA amb l’ajuda de les plaques. Gràcies als pictogrames es facilita la identificació de llocs públics i d’establiments privats per a aquestes persones que ja es comuniquen en el seu ambient familiar i escolar d’aquesta manera.

Amb aquesta acció, la companyia s’adhereix a una iniciativa impulsada per l’associació tarragonina Todos En Azul amb l’objectiu de facilitar el dia a dia de les persones amb  Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Al Camp de Tarragona la proposta arribarà als supermercats que Plusfresc té a la capital de província, Cambrils i Vilafortuny.

Gràcies als pictogrames es facilita la identificació de llocs públics i d’establiments privats per a aquestes persones que ja es comuniquen en el seu ambient familiar i escolar d’aquesta manera. L’empresa amb seu a Lleida s’ha compromès a desplegar les plaques a les 78 botigues que té arreu de Catalunya i l’Estat.

Actualment l’empresa lleidatana compta amb una plantilla de més de 1.400 persones, algunes de les quals són persones amb alguna diversitat funcional. És la primera cadena catalana de supermercats que senyalitza els seus establiments per a autistes.

Què és el TEA?

El TEA és un trastorn en el llenguatge i en la capacitat d’entendre el món. Les persones amb aquesta problemàtica acostumen a tenir un processament sensorial per un únic sentit, i és per això que els costa ordenar els diferents estímuls que li arriben.

Aquestes plaques són un element clau en la comunicació perquè són imatges senzilles i concretes que els transmeten de forma directa allò que passarà. A més, es pretén que aquests pictogrames sigui una altra forma de comunicació, també útil per a escoles encara que no treballin amb aquestes dinàmiques fins i tot per al turisme que no coneguin ni el català ni el castellà.