L’Ajuntament de Tarragona i la Secció de Dret Animal de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (ICAT) i del Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC) han consensuat la posada en marxa d’un projecte pilot basat en el pinso anticonceptiu en les polítiques de gestió de la població de coloms a la ciutat. L’acord contempla també l’aturada de les captures massives de coloms.
Els tres organismes s’han compromès a constituir una comissió de seguiment per mantenir el diàleg sobre la gestió de la població de coloms a la ciutat i analitzar la seva evolució periòdicament.
El Conseller de Neteja i segon tinent d’alcalde, Jordi Fortuny, considera que “és una problemàtica que els preocupa molt, i que la neteja d’excrements als carrers de la ciutat suposa una despesa anual de 370.000 euros. Per aquest motiu, la gestió de les poblacions de coloms mitjançant el pinso anticonceptiu els sembla que pot ser una bona solució ètica i eficient.”
Per la seva banda, la Consellera de Benestar Animal i Tinent d’Alcalde, Carla Aguilar, ha destacat que “aquest acord permet fer un pas més en la construcció d’una ciutat amiga dels animals i en l’entesa amb les entitats de defensa dels drets animals.”
La Degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, Estela Martín, valora “molt positivament la predisposició de l’Ajuntament per incorporar mètodes ètics que tenen en compte el benestar animal i que s’ajusten a la normativa vigent en matèria de protecció animal”.
Aquest mètode està avalat per un estudi independent elaborat pel Servei d’Ecopatologia i Fauna Salvatge (SEFAS) de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona.