Dues persones han mort aquest dijous a la platja del Miracle de Tarragona, una de les quals era menor d’edat. Segons ha explicat l’alcalde, Rubén Viñuales, des del lloc dels fets, les víctimes són un veí de Tarragona de 15 anys i un turista alemany de 32 anys que l’ha intentat rescatar. El menor estava amb uns amics i s’ha llençat a l’aigua de manera voluntària. També han hagut de treure de l’aigua dos mossos d’Esquadra de la unitat aquàtica. L’alcalde, Rubén Viñuales, ha lamentat la mort de les dues persones. Diu que ‘és un dia trist per la ciutat’ i ha demanat prudència a la gent que es banya en zones perilloses.

L’alcalde ha recordat que la zona on s’han produït els fets hi ha “corrents perilloses”. “Ho tenim més que senyalitzat”, ha subratllat en declaracions als mitjans de comunicació. Viñuales ha detallat que hi ha missatges en català, castellà, anglès i àrab advertint d’aquestes corrents i que en situacions d’alerta o prealerta es fan unes 600 trucades a entitats veïnals, esportives o centres escolars informant d’aquests canvis. Segons Viñuales, el menor, resident a la ciutat, hauria comès una imprudència en llançar-se al mar. L’ajuntament havia activat l’alerta per mal estat de la mar.

Salvament Marítim i Creu Roja han rescatat quatre persones de l’aigua, però posteriorment, dues d’elles han perdut la vida. Segons han confirmat fonts policials, una de les víctimes és un jove menor que ha caigut a l’aigua o s’hi banyava. Una parella s’ha adonat que el noi no podia sortir del mar i l’home s’ha llançat a l’aigua per ajudar-lo. Aquesta persona també ha perdut la vida. Salvament Marítim els ha pogut treure de l’aigua amb l’helicòpter Helimer 221 i els ha portat fins al dispositiu d’emergències mèdiques que s’ha muntat a la platja, però ja no s’ha pogut fer res per salvar-los.

Segons Salvament Marítim, dues persones més s’havien llançat al mar per ajudar les víctimes i han hagut de ser rescatades amb l’helicòpter i l’embarcació de Creu Roja.