Toquem el Balcó del Mediterrani amb la mà abans d’iniciar un recorregut per la història recent de la Rambla Nova i els seus protagonistes.

En el recorregut fem una primera parada per escoltar amb Raffa Olivier. És la tercera generació d’una família de gelaters italians que fa 65 anys es van instal.lar a la ciutat. 

“Quan la gent sortia i havia de llepar el cucurutxo els feia vergonya i s’amagaven”

Àngela Juncosa i la seva amiga Fontcalda ens expliquen com s’ha de tocar ferro cada dia de la setmana

Seguim la passejada per la Rambla Nova i trobem el quiosc de flors de Sefa Mohedano.

“Hi ha dies de fred i dies de molta calor, però el millor, la gent. Cada ram té una història al darrera”

La Rambla dona popularitat i sinó que li preguntin a la quiosquera, Paquita Maià. La recordem embolicada amb bufandes a l’hivern, amb tots els col.lecionables a terra i amb el seu gos Bowie al costat.

“No he fet enemics a la feina tot i errors memorables. Vaig donar l’ABC a una client catalanista”

Recuperem del nostre arxiu radiofònic moments de la història recent de la ràdio: la inauguració del Teatre Tarragona, el canvi de paviment, les concentracions als Despullats, l’adéu de l’EOI, la inauguració del pàrquing, la desaparició dels ànecs del parc de la Imperial Tarraco o  l’estrena dels nous trams d’una Rambla que ‘havia d’arribar fins Vila-seca’.

Amb la publicació d”Un passeig per la Rambla dels records’ tanquem una sèrie de 9 capítols ‘Del passat també es viu’ on hem repassat la desaparició del barri de l’Esperança, l’accident d’un autobús municipal a la Móra, les inundacions del Serrallo, l’eliminatòria de Copa del Rei del Nàstic contra el Real Madrid, la història del grup Leño amb dos integrants de Tarragona o l’última execució a garrot vil a la presó de Tarragona. Tots els reportatges han estat configurats a partir de l’arxiu sonor de Tarragona Ràdio i els podeu escoltar a Spotify.

Contingut i redacció: Tere Ortega

Muntatge sonor i tècnic: Lluís Comes