El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat una aportació de 400 mil euros per a Mercats. L’encariment dels costos energètics fa que l’empresa que gestiona els mercats de la ciutat necessiti ampliar el seu pressupost. El punt ha prosperat amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, Junts i CUP) i d’En Comú Podem i l’abstenció del PSC, PP, Cs i els dos consellers no adscrits de l’oposició.

El tinent d’alcalde de Serveis Generals, Jordi Fortuny, ha explicat que l’aportació ha de servir per donar musculatura a Mercats per al seu funcionament. Fortuny assegura que l’Ajuntament està donant resposta a una situació sobrevinguda per la inflació.

Ha reclamat ajuda per part de l’Estat, la Generalitat i la Diputació per pal·liar una problemàtica que els ajuntaments estan afrontant tot sols.

El president de Mercats i portaveu de Junts, Dídac Nadal, ha explicat que els diners aniran destinats a despesa elèctrica i climatització. Ha explicat que el mes passat va arribar una factura de 126 mil euros per a sis mesos de subministrament elèctric. Recorda que en la pròrroga dels pressupostos no es contemplava cap increment per l’augment de la llum.

Afegeix que en l’actual context encara és insuficient. La consellera no adscrita, Sònia Orts ha justificat l’abstenció. Diu que el modificatiu inclou una quantitat molt important que va a Mercats. Demana que es detalli on anirà concretament.

La portaveu del PSC, Sandra Ramos, assegura que entén tot el que comporta la pujada de l’electricitat però lamenta que Mercats hagi fet viure amb incertesa a les entitats que volien mostrar-se per nadal.