El pont de Mahoma 153: Gestes en escalada esportiva dels germans Pou i els barrancs indòmits dels Ports

Al Pont de Mahoma ens hem fet ressò de dues gestes dels últims dies en escalada esportiva. D’una banda, els germans Pou (Iker i Eneko) juntament amb l’argentí Kico Cerdà superen el gran mur llis de la part superior de la Peña Santa, a Castella. El llarg número 11, d’uns 40 metres (8c) a on amb prou feines et pots agafar amb un sol dit, ha estat a punt de frustrar el projecte, però finalment l’han aconseguit.
L’altra fita, que avui hem recordat, és la que va aconseguir Adam Ondra quan va encadenar el pas de 9c a la via que va batejar com a Silence, a la cova de Flatanger. Es va tractar del primer 9c de la història.

També us hem proposat una sortida per la zona del Ports, pels barrancs de l’Orrio i els Barretets i la cova Pintada. 

A banda, ens ha acompanyat l’Andrea Pérez, que s’incorpora a la cordada radiofònica del programa. Ens ha relatat com va ser la seva estrena en muntanya al Bastiments.

Com sempre, el nostre rapsode particular, el Sebastià Poy, ens ha dedicat una poesia en directe, que ha estat per l’Andrea. 

Avui, que hem fet el programa des del Lloritu, a Tarragona, un dels llocs més elevats de la ciutat. Allà, des de la zona de pícnic, hem sentit cantar el gall!

Benvinguts al Pont de Mahoma 153.

Facebooktwitter

Deixa un comentari