El pont de Mahoma 154: Dediquem el programa a Ang Rita, des de l’Agulla del Mèdol

Avui, dia de la Mercè, on a Tarragona vivíem els tradicionals Pilars Caminant, per cloure les festes. No serà possible, per la pandèmia sanitària. Des del programa d’alpinisme i muntanya, ens hem solidaritzat amb les quatre colles castelleres de la ciutat, i hem fet el programa des d’un imponent espadat.

Hem anat fins a l’Agulla del Mèdol, que forma part del conjunt de Tarraco patrimoni de la Humanitat per la Unesco. 
Veient els seus imponents 16 metres d’alçada, ens em imaginat aquest gran pilar estàtic emulant un castell. La part del bloc de dalt, com en els castells, també oscila i té moviment.  
Hem dedicat el programa, també la poesia del company Sebastià Poy a l’escalador d’origen xerpa Ang Rita, el guia de muntanya conegut per escalar l’Everest sense oxigen addicional 10 vegades, ha mort aquest als 72 anys. 
Anomenat ‘el Lleopard de les Neus’ per la seva destresa en l’escalada, té el rècord mundial Guinness escalada de la Muntanya Everest, deu vegades entre 1983 i 1996.

També ostenta el rècord mundial de la primera escalada hivernal de l’Everest sense oxigen suplementari.
Hem glosat la seva figura amb un altra grana lpinista, Jordi Pons, amb qui va compartir cim al Dhaulagiri, el 1979. en una expeidició catalano-navaresa. 
L’expedició va ser la sisena ascensió mundial a aquesta muntanya de l’Himàlaia nepalès de 8167 metres, per la ruta nord-oest. El cim el va ser aconseguir el 12 de maig amb la cordada formada per Iñaki Aldaia, Javier Garayoa, Gerardo Plaza, Jordi Pons i el xerpa Ang Rita.  De fet, va ser el seu primer vuitmil. 

Benvinguts al Pont de Mahoma 154.

Facebooktwitter

Deixa un comentari