La cordada del Pont de Mahoma

Òscar Cadiach

CADIACH BROAD TENDA

Guia UIAGM, càmera d’altura, conferenciant. És la columna vertebral del Pont de Mahoma. És el primer alpinista català en assolir el cim de l’Everest, l’any 1985. Va ser el primer occidental en superar el mític segon esglaó del sostre del món, que va coronar sense oxigen artificial per la cara nord. Aquesta primavera, al Broad Peak principal, pot tancar el cercle dels seus 14 vuitmils. Ha fet el K2 per la ‘Magic Line’. Ha participat en nombroses expedicions a diferents continents i països: Àfrica, Algèria, Amèrica del Sud, Andes, Patagònia, Turkia, Àsia, al Karakorum, i a l’Himàlaia. A més, com a guia d’alta muntanya, ha dirigit grups d’alpinistes a l’Aconcagua, al Kilimanjaro i a cims de l’Himàlaia i al Karakoram.

Ricard Fernández    

Amb més de vint anys d’experiència en conducció de grups, fa trenta-sis que s’enfila per les muntanyes. L’any 1981 va començar a escalar a Montserrat, activitat que l’ha portat a parets dels Pirineus, Alps o Dolomites. Ha pujat muntanyes de renom a l’Àfrica, Bolívia, Argentina o Patagònia. Membre d’una expedició al Chulu W, en el massís dels Annapurna, ha realitzat trekking a Sudamèrica, Patagònia, Himàlaia, Kenya o Nova Zelanda. Autor del llibre “Que bonica és la Muntanya” (amb dibuixos de Xavier Lamas) i col·laborador amb relats de ficció i humor a la revista “Extrem” entre d’altres. Montserrat representa per a ell un centre de tot allò que es troba a la muntanya.

Josep Maria Bonachí:

Expert on els hagi en recorreguts de mitja muntanya i cims pirinencs, pocs 3.000 li queden per trepitjar. Gran caminador per tot l’entorn de les muntanyes del Camp de Tarragona i l’Ebre, que es coneix com la palma de la mà. Ha conduit programes televisius en format documental, amb recomanacions de sortides per aquesta zona que tant coneix i estima. Trekking per la West Highland Way (Escòcia).

Jordi Mena:

Des dels 13 anys vinculat a la muntanya, en gairebé totes les seves facetes, escalada, alpinisme, BTT, esquí de Muntanya, descens de canyons, expedicions… La seva passió és l’alpinisme i el telemark. Des de l’any 2000 ha format part de 4 Expedicions a l’Himàlaia. El 2003 va intentar descendir amb esquís el Cho Oyu (8.201 m), però la climatologia i la manca d’aclimatació no van permetre completar el projecte. Els darrers anys, ha obert vies d’escalada.

Josep Suñé:

Periodista. Coordinador de continguts de Tarragona Ràdio, també escalador i muntanyenc. Des de que va superar l’adolescència que està penjat a les parets de Siurana, Arbolí, La Mussara, Mont-ral, la Riba, i altres escoles d’escalada esportiva. Alguna incursió també a la clàssica i a les vies ferrades. Li agrada més agafar perspectiva en altura, i sempre que pot s’enfila a algun 3.000; Aneto, Pica d’Estats, Pedraforca, Carlit, Besiberri Nord…

Tarragona Ràdio