Cadiach arriba aquest divendres al camp base del Broad Peak

Òscar Cadiach arribarà aquest divendres al Camp Base del Broad Peak, després d’una jornada de 10 hores. 

Els integrants de l’expedició són des d’aquest dijous a les portes de Concòrdia, a la zona anomenada Goro II, envoltats de muntanyes de més de 7.000 metres  

Foto: Ricard Fernández (Concòrdia 2014)

Foto: Ricard Fernández (Goro II 2014)
Foto: Ricard Fernández (Goro II 2014)

En arribar divendres al camp base del Broad- després d’unes 10 hores de marxa- es trobaran unes 150 persones, de llarg, i més expedicions que mai, segons ha relatat Cadiach, que també ha afegit que hi ha molta afluència després de les anul·lacions al Nepal, arran del terratrèmol.

L’alpinista assegura que estan ‘tots molts motivats’, i que el temps els ha acompanyat en aquest trekking pel Baltoro.
Recordem que dissabte passat van sortir des d’Askole (Pakistan) i han estat sis dies caminant per la Vall.
L’expedició al Broad Peak 2015 l’integren l’Òscar Cadiach, Carles Figueras, Jordi Bosch ‘Barraca’, Patxi Goñi, i la metgessa Anna Pujol, que ha reiterat també que ‘estan tots molts motivats i ben preparats físicament’.
També forman part de l’expedició, el grup d’alemanys liderat pel suís, Julian Beermann. Són sis alemanys, un austríac, un nordamericà, un britànic, un japonès i el turc, Tunc Findik, que també va estar l’any passat al Broad i, com Cadiach, té en marca la seva cursa dels 14 vuitmils.

Al Camp Base del Broad, Cadiach es trobarà amb els bascos Juanito Oiarzabal i Alberto Zerain –que fa uns dies que van arribar-hi- i amb els quals establiran sinèrgies per l’atac.
La intenció és intentar el cim del Broad la darrera setmana de juliol. Tarragona Ràdio farà un especial del programa El Pont de Mahoma, coincidint amb l’atac al cim.

Foto: Ricard Fernández (Goro II 2014)

El recorregut per la vall del Baltoro forma part del procés d’aclimatació, que culminarà amb tres pujades a la mateixa muntanya, la setmana vinent.

Tot plegat per aconseguir les condicions físiques i mentals optimes per l’atac a cim. Hauran de pujar i baixar des de camp base (a gairebé 5.000 metres) a Camp I (a 5.600 m). Per repetir consecutivament l’operació fins al Camp II (a 6.200 m) i així fins al Camp III (a 7.000 m). L’Òscar, des de Goro II, us envia molts records! 

Foto: Ricard Fernández (Concòrdia  2014)
Foto: Ricard Fernández (Concòrdia 2014)

Facebooktwitter

Deixa un comentari