Aclimatant-se al C2 del Broad, seguint la petja del gran Hermann Buhl

Els alpinistes Òscar Cadiach i Patxi Goñi han arribat als 6.500 metres del Broad Peak, al Camp 2. Hi han fet nit, després de passar per Camp 1 (5.600m). Ara són altra cop al base, d’on van sortir diumenge acompanyats per la metgessa, Anna Pujol, seguint les fases d’aclimatació

Foto: Ricard Fernández C1 Broad
Tal i com havien anunciat abans de marxar cap al Pakistan, el trajecte entre el camp base i el C1, l’han fet per una zona diferent a la convencional.
És la ruta per la qual van ascendir en la primera mundial del Broad l’any 1957 Hermann Buhl i Kurt Diemberger.
És la ruta original (Wintersteller, Schmuck, Buhl, i Diemberger, 1957) que passa més a la dreta, unint-se a la que utilitzen la major part de les expedicions, la ‘Knez Route’, a la altura del Camp 1.
L’expedició austríaca va obrir aquesta via ara fa 58 anys, amb els que han estat alguns dels millors alpinistes de tots els temps. Ara l’han trepitjat catalans i bascos.
Les promeses, s’acompleixen! Ens van dir per activa i per passiva que provarien aquesta ruta diferent, i ho han fet!
Tal i com relata Patxi Goñi al seu bloc, ‘el paisatge és preciós, neu, gel, sol .. vam passar nit a C2. Hem arribat a 6.500 metres. El fred és bestial, i no anem prou equipats. Satisfets tornem al camp base’.
El navarrès afegeix que l’ambient al grup ‘és immillorable, tots ens trobem plens d’energia i el temps ens acompanya’.
També han trepitjat els 6.300 m de C2, el turc, Tunc Findik, i Julian Beermann, que lidera el grup dels ‘alemanys’.  

La resta d’expedicions al Broad Peak, com la de Juanito Oiarzabal i Alberto Zerain, als que s’hi ha afegit Iván Vallejo, segueixen aclimatant i empenyent cap a munt a la muntanya. Com també ho està fent, ja cap a C3, el nordamericà, Nick Cienski. 
Facebooktwitter

Deixa un comentari