Cadiach ajorna l’atac al cim del Broad Peak, per les males condicions de la neu a la muntanya

L’alpinista tarragoní i la resta de l’expedició han arribat aquest dissabte al matí al camp base, des dels 7.200 metres del camp 3, on havia fet nit. L’ascensió del que hauria estat el seu 14è vuitmil, han quedat ajornada per l’excés i les males condicions de la neu, una situació que també ha obligat altres expedicions a renunciar a l’atac
Així ho ha relatat el mateix alpinista en un especial de tres hores i mitja del programa d’alpinisme i muntanya de Tarragona Ràdio, el Pont de Mahoma.
 

Corredor Hermann Buhl
Corredor Hermann Buhl
Foto Paxti Goñi

 
Cadiach, visiblement emocionat, ha relatat com han hagut de renunciar al cim en comprovar que l’ascens cap a cotes més altes era impracticable. Ho ha exemplificat dient que a per obrir traça tenien neu ‘pràcticament fins a la cintura’ i la mala qualitat d’aquesta; poc transformada i humida, feien l’ascens molt perillós.
L’alpinista ha valorat el fet de poder arribar els tres que eren al C3; el navarrès Patxi Goñi, la metgessa Anna Pujol i ell mateix sans i estalvis fins el camp base, i afegeix que ‘la muntanya pot esperar’.
Cadiach no renuncia a fer un segon intent els propers dies, tot i queda supeditat a la infraestructura que quedi establerta al camp base, i a l’evolució de les pròpies condicions de la muntanya.
En el mateix programa, el veterà i pioner alpinista, Jordi Pons, ha valorat positivament el gest de Cadiach i ha dit que una retirada a temps és una victòria, perquè hi ha vegades que la muntanya no es deixa pujar’.
També en el decurs de El Pont de Mahoma, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha valorat el mèrit de Cadiach, malgrat que no hagin fet el cim. Diu que la ciutat li reconeixerà properament tota la seva trajectòria, que ha de ser el referent per tots.
En el programa especial, també s’ha confirmat que els bascos Juanito Oiarzabal i Alberto Zerain, que eren a 7.750 m de la muntanya, també han renunciat i baixen al camp base, com ho ha confirmat en directe al periodista basc, Javier Lekuona, que ha rebut un SMS d’Oiarzabal.

 

Facebooktwitter

Deixa un comentari