Hem acomiadat el company de cordada radiofònica

Hem arrencat escoltant alguns dels moments que hem viscut en aquest mateix programa: amb les veus de Juanito Oiarzabal, Patxi Goñi i Kurt Diemberger, tots tres parlant del Broad Peak. Tal i com relata l’alpinista austríac, contemplar una posta de sol per sobre dels vuitmil metres, és una experiència ‘d’una bellesa extrema’. Una situació que només poden descriure aquells que l’han viscut en primera persona. És una instantània que està a l’abast de molt poques persones.pont de mahoma.jpgNo s’hi arriba directament allà dalt. Cal una intensa preparació prèvia, i portar a la motxilla el bagatge d’anys d’expedicions. Ja hi ha una primera prova de foc, que és creuar la imponent glacera del Baltoro. Com diu Patxi Goñi, ‘no saps si veritablement ets un muntanyenc, fins que no vius en pròpia carn la duresa d’aquesta inhòspita vall’.IMG_2727En un parell de dies, el company de cordada del programa, l’Òscar Cadiach, reviurà aquestes sensacions.

IMG_2593La glacera l’espera en un parell de setmanes, quan després de trepitjar Skardu els menarà fins a la porta de confluència de glaceres de Concòrdia i, a l’altra banda, el camp base del Broad.IMG_3039

Un Cadiach que ha escoltat amb emoció la veu del President Carles Puigdemont, tot dessitjant-li sort en l’intent de cim. Aquest és el darrer programa abans de la seva partida. I també la setmana en la que hem lamentat la partida per sempre més d’un dels referents de l’alpinisme del nostre país, el Nil Bohigas.  D’ell, del Nil, podríem dir moltes coses; podríem parlar de la cara Sud de l’Annapurna amb l’Enric Lucas; una de les gestes més dures i difícils de l’alpinisme català. Podríem parlar també de la seva vessant com a gran explorador àrtic… i no acabaríem!

Que trobis allà on siguis NIl, la mirada dels Déus de les grans muntanyes. T’imagino així, contemplant una posta de sol per sobre dels vuitmil metres, molt per sobre, al costat de Hermann Buhl i tant altres. Descansa en pau, Nil! A ell, al Nil Bohigas, li dediquem aquest Pont de Mahoma, el número 59 que hem fet des de Fleca Flaqué.

fleca

Un programa en el qual la companya Montse Puig ens ha recomanat anar a caminar per la Serra de Tramuntana, a Mallorca. I on també hem anat fins al restaurant la Cooperativa, a Sant Miquel de Balanyà, per saludar un amic alpinista i escriptor, l’Edu Sallent.

Edu Sallent amb Òscar Cadiach

Avui, amb Montse Puig, Òscar Cadiach, Rafa Olivier -com a convidat especial- i els sempre presents Ricard Fernández i Jordi Mena. Amb Joan Maria Bertran i Lluis Comes a la realització tècnica, i Josep Suñé a la conducció de la cordada radiofònica.

Escolta el programa: 

Facebooktwitter

Deixa un comentari