Jonatan García abandona les opcions d’atacar el Broad mentre que Cadiach i la resta de l’equip es preparen per l’ascens imminent

L’alpinista basc Jonatan García abandona les opcions d’atacar el cim del Broad Peak, mentre que Òscar Cadiach i la resta de l’equip es preparen per iniciar l’ascens imminent aquesta setmana.

Jonatan García, el primer per l'esquerra
Jonatan García, el primer per la dreta

El jove alpinista de Barakaldo, Jonatan García, ha d’abandonar el camp base del Broad Peak, segons ha relatat ell mateix, que ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als amics i familiars. (La veu és del Club Alpino Ama Dablam)

Després de llevar-se aquest diumenge (17 de juliol) amb molèsties, ha reconegut els símptomes d’una trombosis a la cama dreta, com la que ja va patir fa tres anys a les dues cames. Diu que no és greu, i que es troba bé de salut, però amb aquesta afectació és fa inviable l’ascens al Broad i prefereix renunciar a la muntanya i tornar cap a casa.

Hores d’ara, estan a l’espera de que s’esvaeixi el mal temps al camp base -on ha nevat els darrers dies- per activar un helicòpter que el traslladarà fins a Skardú, i des d’allà -en funció de com es trobi- agafar un altra vol de tornada.

Jonatan García acompanyava en aquesta expedició a l’alpinista malagueny, Lolo González del ‘Club Alpino Ama Dablam’. Tots dos havien fet l’aclimatació al costat del tarragoní Òscar Cadiach; el donostiarra Iñigo Castiñeyra i la resta de l’equip.

IMG_3093

Tot plegat, en una setmana clau per les opcions al cim del Broad de l’equip. Els que encara opten a conquerir el vuitmil, estan a l’espera d’una finestra de bon temps que sembla que arriba dimecres i s’allarga fins els 26 de juliol.

(En les properes hores ampliem informació, amb una trucada que ens acaba d’arribar de Cadiach des del camp base)

Facebooktwitter

Deixa un comentari