Cadiach segueix la partida al Broad Peak

Òscar Cadiach manté les opcions de fer cim al Broad Peak aquest cap de setmana. Això, malgrat que un canvi inesperat de temps aquest divendres, amb fort vent i neu, els ha mantingut bloquejats al camp 2 (6.300 m)

IMG_2985

Les expedicions que pugen el Broad Peak sabien que aquest cap de setmana entrava de ple la finestra de bon temps. També que divendres passava un petit front, que ja els va obligar a ajornar 24 hores la sortida per no patir-ne les conseqüències als camps d’altura.

El front ha passat, i ha estat més fort del que es preveia. Ha portat neu intensa per sobre dels 6.300 metres i fort vent que ha fet onejar les tendes del camp 3.

Hi ha hagut moments d’incertesa. Cadiach ha trucat en directe a les 9h al programa, El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio. Les ratxes de vent s’escoltava pràcticament més que la seva veu fatigada per l’esforç. Ha dit que no ho veien clar, i que alguns dels alpinistes que després de 24 hores de fatigós ascens havien arribat fins aquest punt, feien marxa enrere cap al base.

La tenacitat i experiència acumulada en vuitmils, ha estat clau per a fer-los resistir fins l’arribada als seus telèfons satèl·litals d’una previsió actualitzada, que apuntava a bon temps per dissabte, diumenge i dilluns al matí.

IMG_3093

Cadiach ha trucat novament al Pont de Mahoma, i ha anunciat que esperaven al camp 2 l’arribada del bon temps i desistien de tornar als 4.900 m. del camp base.

Aquesta propera nit, Cadiach i la resta del grup s’hidrataran i seguiran la marxa cap als 7.000 m del proper camp d’altura. Un cop arribin dissabte al camp 3, ja hauran pogut comprovar si el gruix de neu acumulat a cotes altes els permet fer un pas més.

L’alpinista tarragoní s’ha mostrat optimista, i confia que malgrat els paranys que els posa la muntanya, tindran temps per a poder instal·lar un camp 4 entre els 7.500  i els 7.700 m. per enfilar després d’un descans necessari l’aresta somital del Broad fins el cim.

En un nova comunicació aquest dissabte, l’alpinista desvetllarà quina disposició té la muntanya i sí el diumenge –que en principi era el dia de reserva- hi ha opcions reals de coronar els 8.047 m. del Broad Peak, el seu 14 vuitmil principal. Ara per ara, les cartes, ja estan tirades; només cal veure quines són les de l’adversari i guanyar-li la partida.

Tarragona Ràdio trasllada a diumenge –si no hi ha canvis demà- l’especial del programa d’alpinisme, El Pont de Mahoma, coincidint amb l’atac al cim. Tindrem una trucada en directe de Cadiach quan coroni el seu 14è vuitmil i entrevistes amb els principals alpinistes del país.

Facebooktwitter

Deixa un comentari