El Pont de Mahoma 115. Maria Benach, subcampiona absoluta estatal en escalada de Dificultat

Seguim en la sisena temporada del programa d’alpinisme, excursionisme i escalada. Vam fer la primera edició el novembre de 2013. Ja han passat moltes veus per les ones herzianes, com aquesta… (hem escoltat la veu de Maria Benach i de la seva entrenadora, de l’entrevista que li vam fer el juliol de 2015).

El juliol de 2015, parlàvem amb una jove promesa de l’escalada, que amb només 12 anys havia escalat un 7c+ a vista, al contrafort de Rumbau, a Oliana.

La sentíem, també a la seva entrenadora, Berta Martín.

Maria Benach

El passat 30 de setembre la Maria Benach va complir 16 anys, i el passat cap de setmana es proclamava:

Subcampiona estatal en Dificultat al Campionat d’Espanya de Dificultat, Velocitat i Paraescalada, disputat a Rocopolis de Navarra.

Per cert, és el primer cop que es disputa un campionat de velocitat, modalitat que tot i ser relativament nova a Europa, serà olímpica a Tokio.
Navarra compta, de fet, amb la única paret de velocitat homologada en territori peninsular, la quarta a Europa.

Maria Benach

Avui també us hem parlat d’una sortida que membres de la cordada radiofònica han fet recentment als Pics d’Europa.

També de la marxa popular de dissabte per commemorar l’Any Fabrà, amb el Centre Excursionista de Tarragona i el lema ‘Llengua i excursionisme’. Ens ho ha explicat el seu president Jordi Aluja. És una activitat que arrencarà al Tinglado 1 del Moll de Costa (8.30h), i en la qual es farà una sortida fins el Pont del Diable, on es faran lectures de Fabra.

Estudis Tarragona Ràdio

Hi col·labora el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, La Biblioteca Pública i el departament de Cultura de la Generalitat.

Benvinguts al Pont de Mahoma 115!

Facebooktwitter