El pont de mahoma 128: Programa en memòria del muntanyès Xaume Ramon

Dediquem el programa a un gran muntanyès de la Vall de Boí, a un gran amic de la cordada del programa, Xaume Ramon, del que ens vam acomiadar aquest darrer cap de setmana, en una cerimònia preciosa a l’església romànica de Sant Joan de Boí.

Ens has acompanyat a les millors rutes per pujar les muntanyes de la Vall, Xaume. I ens va quedar pendent fer plegats un cim, la Punta Xespadera. En teníem l’esperança, volíem creure que la podríem pujar algun dia.. I la pujarem, i tant que la pujarem i ho farem per tu!

Hi anirem nosaltres, i sabem que estaràs novament al nostre costat, marcant la ruta, Xaume, des dels nostres cors. Et coneixies com la palma de la mà totes les muntanyes de la vall, i cada vegada que trepitgem els seus cims, cada vegada que ens acostem a les teves muntanyes, et tindrem ben present. La forta abraçada que ens vam fer dissabte, Leo i Maria, us la fa avui tota la cordada del programa.

Va per tu, Xaume!

Avui que us hem proposat, d’altra banda, trepitjar l’Alt i el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès a través de la guia «20 excursions a peu pels voltants del Camp de Tarragona». Des de l’Arboç fins a l’Hospitalet de l’Infant i del Mediterrani a la serra del Tallat, totes les rutes apareixen interconnectades a través del transport públic. Resseguint la xarxa de rodalies i les línies dels autobusos per les sis comarques, sorgeixen els vint recorreguts del llibre, tots ells lineals. La seva autora, la incombustible Montserrat Puig, (Meskamins).

I el que va començar fa 17 anys més o menys com una trobada casual entre amigues, s’ha anat fent gran i en la darrera edició van superar les xifra dels 12O. Són les pubilles escaladores, que es va trobaran el cap de setmana de l’1 i 2 de juny a Camarasa. 

L’anterior ‘festa de les pubilles’ es va celebrar a Collbató, a Montserrat. Una trobada de les pubilles escaladores plenament consolidada i amb 17 edicions a les esquenes. És ja una cita obligada per aquelles dones que escalen i que volen reivindicar el seu paper en el món de la muntanya. La convidada d’enguany és Gara Villalba, que explicarà la seva trajectòria com a escaladora, i els seus viatges a Yosemite.

I seguirem caminant, ho farem en la XXIII Caminada “REUS – PRADES – REUS“ el 2 de juny. Marxa a peu, excursionista, no competitiva. Germanor i solidaritat entre els participants, amb un recorregut de 54,800 km, i un desnivell acumulat de 2.950 m. Puntuable pel Circuit Català de Caminades de Resistència 2018, amb classificació individual i per entitats. Organitza l’associació Excursionista Catalunya de Reus, ens ho explica Jordi Ríos.

Òscar Cadiach ens ha explicat el projecte 14 x 800 ja engegat i que consisteix en coronar muntanyes d’aquesta cota arreuj del país. I Josep Maria Bonachí ens ha fet una recomanació per la Serra de l’Esteve, entre els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) i Tivissa (Ribera d’Ebre), elevació d’uns 580 metres. 

Benvinguts al Pont de Mahoma 128

Facebooktwitter