Cadiach podria intentar cim al Broad abans del previst, en uns 10 dies

Foto Patxi Goñi: Ruta Bulh
L’alpinista Òscar Cadiach ja ha arribat als 6.500 metres del Broad Peak, al Camp 2. Allà hi ha fet nit aquest passat dimecres, després de passar per Camp 1, a una alçada de 5.600 metres, juntament amb Patxi Goñi.
Ara són altre cop al camp base, a uns 4.900 metres, des d’on van sortir diumenge passat acompanyats per la metgessa, Anna Pujol, i els gironins, Carles Figueras i Jordi Bosch ‘Barraca’ seguint les fases d’aclimatació.

Foto Patxi Goñi: Ruta Buhl

Tal i com ja havien anunciat abans de marxar cap al Pakistan, el trajecte entre el camp base i el Camp 1 l’han fet per una zona diferent a la convencional.

És la ruta per la qual va ascendir Hermann Buhl en la primera mundial del Broad, l’any 1957, amb Kurt Diemberger. És la ruta original (Wintersteller, Schmuck, Buhl, i Diemberger, 1957) que passa més a la dreta, unint-se a la que utilitzen la major part de les expedicions, la ‘Knez Route’, a la altura del Camp 1.
L’expedició austríaca va obrir aquesta via ara fa 58 anys, amb els que han estat alguns dels millors alpinistes de tots els temps. Ara l’han trepitjat catalans i bascos.
Foto Patxi Goñi: Anna Pujol i Patxi Goñi C2 
En declaracions al Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio, Cadiach assegura que la muntanya els ha permès, amb bon temps, poder pujar a una bona alçada per aclimatar-se. Cadiach se sent motivat per afrontar el repte dels 14 x 8.000 i diu que l’equip està molt cohesionat.
Cadiach ha comentat que continuaran la fase d’aclimatació pujant als diferents camps d’alçada en una setmana, un cop millorin les condicions meteorològiques.
Si el temps es manté, Cadiach provarà de fer el cim en uns deu dies. Serà, per tant, molt abans del que s’havia previst.

La resta d’expedicions al Broad Peak, com la de Juanito Oiarzabal i Alberto Zerain, als que s’hi ha afegit Iván Vallejo, també segueixen aclimatant i pujant la muntanya.

Cadiach ja ha trepitjat els dos cims secundaris del Broad, situat a la frontera entre la Xina i el Paquistan, davant per davant del sempre majestuós i imponent K2. 
Facebooktwitter

Deixa un comentari