Òscar Cadiach i l’equip iniciaran dimecres l’ascens al Broad

Òscar Cadiach iniciarà aquest dimecres l’ascens al Broad Peak, de 8.047 metres. L’alpinista té previst atacar el cim després de quatre dies, el dissabte 23 de juliol.

IMG_2985

Cadiach es pot convertir aquesta setmana en el primer català en completar els 14 vuitmils principals.

IMG_2787

El dimecres 21 de juliol, és el dia escollit per sortir del camp base i iniciar l’ascens al Broad Peak. Cadiach ho ha anunciat aquest dilluns en una trucada en directe al programa d’alpinisme de Tarragona Ràdio, el Pont de Mahoma.

IMG_3044

La data coincideix amb l’entrada d’una finestra de bon temps, que s’espera que s’allargui fins el diumenge 24 i que mantingui a ratlla de la moderació les baixes temperatures i el vent per sobre dels 8.000 metres.

Cadiach ha explicat que estan animats, malgrat que un dels membres de l’equip ha hagut de renunciar al Broad i haurà d’abandonar el camp base per motius de salut. Es tracta del més jove de tots, el basc Jonatan García. El jove alpinista de Barakaldo serà traslladat en helicòpter fins a Skardu, per ser tractat d’una trombosis a la cama dreta. Això, un cop s’esvaeixi el mal temps que impedeix volar als aparells de rescat. Ell mateix ha enviat un missatge tranquil·litzador a amics i familiars, diu que està bé de salut i que marxa perquè tal i com es troba l’ascens al Broad és del tot inviable. (El tall és del Club Alpino Ama Dablam)

Tot i el contratemps, Cadiach diu que estan molt animats i en forma per intentar conquerir la muntanya. Ha precisat que habilitaran un camp 4 entre els 7.700 m. i l’avantcim de la muntanya, on faran nit el dia abans de l’atac al cim.

La intenció, és sortir el dia de l’atac amb el màxim desnivell guanyat, i reservar forces per les dues hores d’aresta que els separaran del cim de la muntanya.

IMG_2946

Cadiach ha dit en la mateixa trucada que faran l’atac al cim al costat de l’asturiana, Rosa Fernández i Javier campos; el malagueny Lolo González, del ‘Club Alpino Ama Dablam’ i el donostiarra Iñigo Castiñeyra.

També els dos alpinistes de ‘Summint Climb’; l’islandès Ásgeir Jónsson i l’australià Gilian Lee.

I el grup ‘dels americans’ integrat per sis alpinistes més, a banda de tres portejadors d’altura, que els seguiran d’aprop per si cal intendència en els camps d’altura.

Tarragona Ràdio farà un especial aquest dissabte del programa d’alpinisme, El Pont de Mahoma, coincidint amb l’atac al cim. Tindrem una trucada en directe de Cadiach quan coroni el seu 14è vuitmil i entrevistes amb els principals alpinistes del país.

pont de mahoma.jpg

 

Facebooktwitter

2 pensaments a “Òscar Cadiach i l’equip iniciaran dimecres l’ascens al Broad”

Deixa un comentari