Converses de l’Inshallah…

ÚLTIMA HORA: 

Òscar Cadiach aparca la decisió d’atacar el cim del Broad Peak després de l’allau de dilluns

La inestabilitat meteorològica i l’allau registrat aquest dilluns han fet que l’alpinista tarragoní i el seu equip optin per esperar a resoldre l’actual situació.
Hi ha un portador d’altura pakistanès desaparegut i l’alpinista japonesa, Sumiyo Tsuzuki, ferida de gravetat en una cama. Pateix una ferida greu oberta de peroné i el mal temps fa que l’helicòpter que l’havia d’evacuar aquest dimarts no pugui arribar al lloc on es troba.

L’Òscar ens envia aquesta conversa de l’Inshallah … La imatge correspon a un moment del rescat d’ahir dilluns, després de l’allau al Broad Peak. l’Òscar s’abraça amb la Luo Jing, una alpinista xinesa que va sortir sana i estalvia –tret d’un cop al braç i molt espantada- després de l’incident. Va tenir molta més sort que la companya japonesa, Sumiyo Tsuzuki, que continua avui a l’espera de l’arribada d’un helicòpter al camp base, amb una fractura oberta a la cama. Les darreres noticies que tenim –d’aquest mateix matí (8.52 hora nostra, gairebé les 12h allà) no són bones. Diu l’Òscar que ‘li convé una urgent intervenció quirúrgica’ i l’helicòpter ‘no pot sortir encara pel temps incert’.. Estarem a l’espera i us anirem informant..!

Luo Jing, sana i estalvia després de l’allau

– Inshallah Oscar!

Hopefully Summit this time.
Parlen els HAP (hight altitude porters). Les agencies també.
En Barraca, gran mediador, em parla d’un triangle invertit al Chogolisa, on la base son els dos cims de la muntanya.

– Què en diu el professor?
En la nostra expedició hi ha d’haver un equilibri per tenir èxit.
L’Anna és la qui vetlla per tots els vessants de la salut. Té un remei infal·lible: l’alegria, que s’escampa per tots els camps base.
El cor d’en Patxi arriba a tot l’equip i això es palpa, ens dóna un bon estat d’ànim i motivació.
Les matemàtiques solen ser exactes… però ho són les històries?
Molt sovint arriba un mal temps que ningú havia previst, ni els especialistes en la meteorologia, utilitzant les eines mes avançades de previsió.
Hermann Bulh escala el Nanga Parbat el 1.953, el 1.957 el Broad Peak i el mateix any resta en el Chogolisa … Un triangle..!
El meu primer vuit-mil, el Nanga. Inshallah el meu catorze principal el Broad Peak, com en Hermann Bulh.

Carles confirma que les matemàtiques solen ser exactes i jo li dic que les històries les fan els homes amb les muntanyes.
Les persones, els himalaistes, pujaran i baixaran muntanyes, o no. Tots sabem que tenim data de caducitat. Però elles, les muntanyes restaran impassibles, amb el permís de la geologia. Els seus munts de rocs i neus escoltaran el pas de les històries dels conqueridors de l’inútil.

Tothom hauria de saber que pujar muntanyes no son matemàtiques exactes, tot i que, en els temps actuals la societat diu el contrari…


Falchen Kangri. Sempre Amunt!!!
Salut..!


Òscar
Facebooktwitter

Deixa un comentari