Òscar Cadiach ja ha trepitjat els 6.200 m del C2 en l’ascens al Broad Peak

L’alpinista Òscar Cadiach ja ha trepitjat els 6.200 m del C2, en l’ascens al Broad Peak, el que pot ser el seu 14è vuitmil principal. Hi ha arribat aquest dijous, cap a les 12 del migdia, les 3 de la tarda per ells, en 10 hores d’ascensió des del camp base, després de sortir a les 3 de la matinada
Foto: Patxi Goñi. Anna i Patxi a C2 (en l’aclimatació) 
Un cop arribat al C2, Cadiach ha trucat al programa El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio. Ha dit que ara dormiran entre quatre i cinc hores i després, ja enfilaran cap al proper camp d’altura, situat ja per sobre dels 7.200 m.  
L’alpinista tarragoní diu que han trobat bona neu en el trajecte, i que adoptaran una estratègia per a situar-se de cara a divendres o dissabte a les portes del cim, depenen de les condicions meteorològiques que vagin trobant.  
La idea es alternar la progressió i la son; dormiran entre quatre i cinc hores i faran el mateix de trajecte.    
Fins al camp 2 han pujat Òscar Cadiach, el navarrès Patxi Goñi, el gironí Carles Figueres i la metgessa Anna Pujol, que ha dit que estan tots en molt bona forma. Diu que si no els hi ho impedeix el temps, faran cim.
Ara continuen amb temperatures altes de dia, per sobre del 30 graus i 15 de negatius per les nits, quan aprofiten per fer la major part de la progressió.
Cadiach ha dit que al llarg de les properes 12 hores podran precisar quan es farà l’atac al cim, en funció de com avancin per la muntanya.
Tarragona Ràdio farà un especial dEl Pont de Mahoma, coincidint amb l’atac al cim.

Facebooktwitter

Deixa un comentari