Dia decisiu per l’atac al cim del Broad de Cadiach..

Òscar Cadiach ha arribat aquest divendres als 7.200 metres del camp 3 del Broad Peak, en el seu intent per assolir el seu 14è vuitmil principal. Hi ha arribat amb el navarrès Patxi Goñi i amb la metgessa, Anna Pujol. Carles Figueres ha decidit tornar al camp base, on es retrobarà amb l’altra gironí, Jordi Bosch ‘Barraca’

Foto: Patxi Goñi (corredor Hermann Buhl, aclimatació) 

‘Estem al C3, a 7.200 metres. Hem tingut una nit més aviat dolenta, amb molt de vent i molt de fred’. Aquestes han estat les primeres paraules de l’alpinista, en la seva connexió en directe al programa El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio.
Ha relatat que han perdut moltes energies, amb vent de 30 quilòmetres per hora i temperatures de -15 graus.
La intenció dels integrants de l’expedició era aprofitar al màxim el trajecte nocturn per progressar pel Broad, però les condicions meteorològiques els han fet aturar-se i improvisar una tenda entre C2 i C3.
Han arribat als 7.200 m de C3 cap a les 9 hores d’avui (tres hores més per a ells)
Diu Cadiach que ‘han cremat tots els cartutxos’ en sis hores de vent i fred i ara descansen en vistes a poder reprendre l’atac de cara a la nit. Això, però, queda supeditat al que es decideixi les properes hores.
L’alpinista assegura que encara no saben a quina hora sortiran per fer el cim, però descarten, això sí, agafar el grup de Juanito Oiarzabal i Alberto Zerain, que si tot va bé aquest divendres poden arribar als 8.047 metres del Broad.
Cadiach diu que es plantegen ara -després de descansar- fer un atac conjunt amb les altres expedicions que han arribat al C3, com el grup dels ‘alemanys’ i altres alpinistes internacionals.
Cadiach ha explicat que el company Carles Figueres, ha decidit recular a mig camí del C2 i el C3, i hores d’ara deu ser de camí, si és que ja no ha arribat al camp base, on es retrobarà amb el banyolí, Jordi Bosch ‘Barraca’.

APUNT: Tarragona Ràdio farà aquesta propera matinada (ja especificarem l’hora) un especial de El Pont de Mahoma, per seguir en directe l’atac al cim, i per recollir la trucada de Cadiach des dels 8.047 m del sostre del Broad Peak.
Facebooktwitter

Deixa un comentari