Cadiach i l’equip del treeking ja ha arribat a Islamabad

L’alpinista tarragoní Òscar Cadiach ja ha arribat aquest dissabte a la capital del Pakistan, en un vol procedent de l’aeroport del Prat, que ha fet escala a Turquia.

Cadiach i l'equip del treeking a l'hotel d'Islamabad
Cadiach i l’equip del treeking a l’hotel d’Islamabad

Juntament amb Lluis Díaz, Albert López i altres alpinistes amb els que ha coincidit a Islamabad, estan allotjats en un hotel a l’espera de l’arribada de la resta del grup.

Cadiah i el grup a Islamabad
Cadiah i el grup a Islamabad

DSC_3228

En concret, esperen a un australià i un alemany, alpinistes que també intentaran l’ascens als 8.047 m del Broad Peak.

cropped-broad-peak-1.jpg

Aquest dilluns, han fet les darreres compres per Islamabad.  La capital està en ple ramadà, i han menjat en una pizzeria.

En un parell de dies, cap a mitja setmana, un cop fets els tràmits a la capital amb els oficials d’enllaç, partiran cap a Skardu.

IMG_2312

El recorregut el faran per la carretera internacional més alta del món, la Karakorum Highway, també anomenada, KKH. Aquesta ruta asfaltada de les expedicions, els portarà des d’Islamabad fins a Skardu, fent uns 600 quilòmetres.

Després els tocarà fer un recorregut en jeep d’uns 100 km per la sinuosa i sempre complicada carretera que ressegueix el riu Indus fins a Askole i des d’aquí el trekking de 9 o 10 dies per la vall del Baltoro.

IMG_2286

Cadiach reconeixia que cal avançar pas a pas i sense menystenir una zona com la del Baltoro, que també té la seva dificultat.

Si tot va bé, i no hi ha cap contratemps, el primer cap de setmana de juliol haurien d’estar creuant Concòrdia; zona on s’alcen quatre dels catorze vuit mils principals: K2, Broad Peak, Gasherbrum I i Gasherbrum II, a banda de múltiples cims de set i sis mil metres.

IMG_3035Després, els tocarà instal·lar-se al camp base i aclimatar-se. Depenent en bona mesura de com trobin la muntanya i les condicions meteorològiques, ja començarien l’estratègia per a establir l’atac al cim del Broad, cap a la segona quinzena de juliol.

IMG_2770

Facebooktwitter

Deixa un comentari