La calor d’Islamabad, ja és història!

Òscar Cadiach ja ha deixat la calor d’Islamabad, amb el termòmetre fregant els 40 graus, i s’ha endinsat per les valls interiors del Pakistan, cap al Karakorum.racetrakerEls integrants de l’expedició al Broad Peak, han agafat un autobús la matinada de dilluns a dimarts, a les 3h (12h hora nostra) per enfilar el camí cap a Skardu, en un trajecte per la carretera del Karakorum, la KKH (Karakoram Highway).

Abans de partir d’Islamabad, Cadiach i els tarragonins que fan el trekking pel Baltoro amb ell, Lluis Díaz i Albert López, han conegut a la resta d’alpinistes del Broad. Fins i tot, van poder sopar plegats amb el documentalista i ànima del programa “Al Filo de lo Impossible” Sebastián Álvaro.

IMG_1535

Els alpinistes ‘alemanys’ – de l’agència alemanya ‘Summint Climb’- que acompanyaran Cadiach al Broad, són un islandès, Ásgeir Jónsson, i un australià, Gilian Lee.

El segon té experiència en vuitmils, l’any passat va coronar el Manaslu (8.156 m) i va participar en expedicions a l’Everest i al Lhotse.

El primer, és corredor de maratons i ironman i ha pujat cinc dels ‘set cims’ de cada continent; entre ells, la famosa piràmide de Carstensz al Mont Jaya (4.884 m.) –va ser primer del seu país en fer-ho. Ha fet cim a l’Elbrús (5.642 m); el Kilimajaro (5.895 m); l’Aconcagua (6.962 m); Mont McKinley (Denali) (6.194 m) i el Mont Blanc (4.808 m).

A Islamabad també han coincidit amb els alpinistes malaguenys Manuel González (Lolo) que també persegueix els 14 vuitmils com Cadiach i Jonatan Gracia; tots dos del Club Alpino Ama Dablan, de San Pedro Alcántara.

Cadiah i el grup a Islamabad
Cadiah i el grup a Islamabad

Després d’arribar a Skardu, els espera un trajecte sinuós en jeep pel pintoresc vall de Shigar fins a Askole.

Engegaran la caminada, el treeking, per la Vall del Baltoro fins al campament base del Broad previsiblement divendres o dissabte. Un cop dins el Baltoro, establiran un darrer campament a Paiju.

Baltoro
Baltoro

La previsió és poder completar-lo en vuit dies amb un o dos dies de descans en ruta. La ruta cap al Broad Peak segueix la banda esquerra del Baltoro, on tindran unes vistes espectaculars de les torres del Trango. Compartiran molt moment, amb els portejadors de la ruta. IMG_2440

Al Pont de Mahoma, hem escoltat les veus dels companys des d’Islamabad. També hem parlat de la singularitat del Baltoro, amb el company Ricard Fernández, que el va creuar el 2014.

Si tot va bé, l’arribada al camp base està previst pel cap de setmana del 2/3 de juliol.

Facebooktwitter

Deixa un comentari