Cadiach i els companys s’aclimaten per sobre dels 6.000 m al Broad

Òscar Cadiach i la resta d’alpinistes del Broad, estan en plena segona punta d’aclimatació per sobre dels 6.000 m. Ja porten dues setmanes al Broad Peak (8.047 m)

Camp base del Broad Peak,amb el Chogolisa al fons
Camp base del Broad Peak,amb el Chogolisa al fons

L’alpinista tarragoní i la resta de companys segueixen amb el calendari previst en la seva progressió pel Broad Peak. Després de dos dies de descans al camp base, han tornat a pujar per equipar els camps d’altura. La setmana anterior ja van instal·lar el primer camp (5.600 m) i van pujar material fins els 6.200 del camp 2. Aquest dimarts (12 de juliol) hauran passat la segona nit en aquest camp d’altura. Si el temps els acompanya, la previsió es seguir pujant tot el material pel següent camp, per sobre dels 7.000 m.

El Broad, des del camp base
El Broad, des del camp base

Així, aniran fent les pertinents puntes d’aclimatació, per aconseguir una condicions òptimes per intentar l’atac al cim amb totes les garanties.  Aquest dilluns ja han fet una punta d’atac fins els 7.200 m, i han tornat a baixar a passar la nit al camp 2.

RACETRAKER OSCAR

En les dues jornades de descans previ, han fet la visita de rigor al camp base veí, el del K2; molt més poblat d’expedicions que no pas el del Broad. En una trucada al programa d’alpinisme de Tarragona Ràdio, El Pont de Mahoma, Òscar Cadiach diu que estan animats i amb ganes de seguir progressant en l’objectiu.

Ara, segons ha relatat, un cop instal·lat el camp 3 -entre dimecres i dijous, si tot va bé i no es gira el temps- baixaran novament al camp base i decidiran llavors la possible data per iniciar l’atac al Broad. Tot fa pensar que serà la propera setmana, la del 18 de juliol.

Això, malgrat que algunes expedicions faran ja els primers atacats al cim aquest divendres, 15 de juliol. Aquesta és, almenys, la intenció d’alguns dels alpinistes que estan al veí K2, segons ha explicat Cadiach en la seva trucada des de 6.500 m. Ha dit que l’expedició dels eslovens -Ales Cesen (Piolet d’Or 2016) i Luka Lindic- estaven aclimatant avui per sobre dels 6.000 al Broad. Ells, recordem, tenen per objectiu ascendir el G4.

En aquest treball fins al camp 3, estan coincidint i cooperant amb els dos alpinistes del ‘Club Alpino Ama Dablam’, el malagueny Lolo González i el basc Jonatan García. També han sumat esforços amb el donostiarra Iñigo Castiñeyra; l’asturiana Rosa Fernández, i el multi aventurer andalús Javier Campos. Al grup de Cadiach també hi ha dos alpinistes de ‘Summint Climb’; l’islandès Ásgeir Jónsson i l’australià Gilian Lee.

L'equip al complert
L’equip al complert

Albert López, del centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet, es va acomiadar el passat dia 5 de tot l’equip, per fer el trekking de tornada per la vall del Baltoro.

Albert López i Òscar Cadiach al CB
Albert López i Òscar Cadiach al CB

Ha arribat aquest dissabte a Skardú i ben aviat –si es que no ho ha fet ja- agafarà el vol de tornada des d’Islamabad a Istanbul i des d’allà fins a Barcelona.

Facebooktwitter

Deixa un comentari