Cadiach trepitja els 6.000 m en la primera setmana d’aclimatació al Broad

L’alpinista tarragoní segueix fent passes fermes per acostar-se al cim que el pot convertir en el primer català en coronar els 14è vuitmils principals del planeta. Aquest dijous s’acompleix una setmana de l’arribada de l’expedició al camp base del Broad, a 4.900 m.

IMG_3103 (1)

En una trucada al programa d’alpinisme de Tarragona Ràdio, El Pont de Mahoma, Cadiach ha assegurat que tots es troben bé i ‘animats per aconseguir l’objectiu’.

Cadiach ha relatat que han tingut un temps irregular; amb calor de dia i fred a les nits. Aquest dimecres hi ha hagut una nevada feble. Malgrat tot, la muntanya continua estan en condicions òptimes i no gaire carrega de neu. Això  allunya els fantasmes de l’any passat; especialment, el perill d’allaus com els que va haver-hi el 2015 en el primer tram de la muntanya entre el base i el camp 1.

Aquests dies s’han centrat a pujar material a la muntanya. Ja han instal·lat el camp 1 (5.600 m) on han passat dues nits. Des d’aquest camp d’altura, han seguit la progressió fins arribar als 6.000 m. de la muntanya; la zona on tenen previst instal·lar els propers dies un camp 2.

Cadiach ha reiterat que en aquesta campanya hi ha poques expedicions al Broad. Això implica una necessària col·laboració i compartir les tasques entre tots els alpinistes a l’hora d’equipar la muntanya.

Òscar Cadiach al Broad (2015)
Òscar Cadiach al Broad (2015)

De fet, ja des del Baltoro, Cadiach ha establert sinèrgies amb dos alpinistes del ‘Club Alpino Ama Dablam’, el malagueny Manuel González (Lolo) i el basc Jonatan García. També han sumat esforços amb el donostiarra Iñigo Castiñeyra; l’asturiana Rosa Fernández, que intenta el Broad al costat del càmera i multi aventurer andalús Javier Campos. Al grup de Cadiach també hi ha dos alpinistes de ‘Summint Climb’; l’islandès Ásgeir Jónsson i l’australià Gilian Lee.

No seran els únics que intentaran el cim de 8.047 metres. Al base del Broad hi ha altres dues expedicions –com ha explicat l’alpinista tarragoní.

Una és la cordada del guia argentí Tomás Ceppi, que porta un grup internacional mixt format per dos noruecs Benedicte Teigen Gude i Gaute Gude Teigen; l’alemany Stephan Mertesdorf i l’americà Ryan Waters.

Òscar Cadiach al Broad (2015)
Òscar Cadiach al Broad (2015)

Els eslovens Ales Cesen (Piolet d’Or 2016) i Luka Lindic tenen també permís per escalar el Broad, tot i que el pujaran per aclimatar-se pel seu principal objectiu, que és intentar el Gasherbrum IV (7.925 m).

Cadiach ha dit que a diferència del Broad, on sí que hi ha moltes expedicions és a la muntanya del davant, el K2.

De fet, hi ha unes quantes expedicions –una de molt nombrosa- amb permís doble, per a pujar les dues muntanyes, el Broad i el k2; l’espina de drac, i la ‘gran piràmide de vidre’.

 

Facebooktwitter

Un pensament a “Cadiach trepitja els 6.000 m en la primera setmana d’aclimatació al Broad”

Deixa un comentari